Teatru si numismatica

Pentru toti colectionarii pasionati de teatru. Sau pentru pasionatii de teatru care au colectii de monede…

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 10 iunie 2013, o monedă din argint dedicată aniversării a 140 de ani de la naşterea Luciei Sturdza-Bulandra.

http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=7796

Bookmark the permalink.

3 Responses to Teatru si numismatica

 1. Ioan Seredinski says:

  intre spectatorul ,consumator de teatru si ofertantul,regizor,actor sau personal auxiliar,contributor al bunului mers al ansamblului numit teatru se realizeaza o comuniune,o simpatie si un respect reciproc incat si unii si altii se stiu se recunosc si adesea isi spun pe numele mic.De aceea pare cel putin bizara ideea cuiva de a legitima beneficiarii de bilete speciale ( persoanele cu handicap sau cu legitimatii guvernamentale ) ,iar bizar e cel mai moale eufemism ce l-am putut gasi.. Avand cativa ani vechime institutia biletului special a creat relatii si simpatii durabile.Cum sa vii si sa spui :”Domnule Ionescu,-nume fictiv-aratati-mi legitimatia sa vad dace sunteti dv. ” si saptamana trecuta si asta si cea viitoare? Ori slujbasul respectiv e profund amnezic si ma intreb ce cauta acolo,ori ma jigneste intentionat pe mine si iarasi ma intreb de ce-l tineti!Ma intreb si de ce actorii joca intr-un astfel de teatru in care jignitii le-au fost colegi sau profesori? Ma indoiesc de calitatea lor morala daca nu iau atitudine.Nu mai exista maretia sufleteasca a unui Birlic sau Ciubotarasu care sa ceara la casa douazeci de bilete pentru niste studenti ca ingheata afara si n-au bani sa intre? De ce atata stupizenie la un teatru care a avut alte etaloane?
  Profesor gr.l Ioan Seredinski

  • Serj K says:

   Eu nu inteleg 100% ce doriti sa spuneti dar am aprobat comentariul si voi vorbi si cu dl. Darie despre asta.

   Dar daca ma intrebati eu nu cred ca “legitimatiile guvernamentale” trebuie sa existe. Este absurd sa ai acces gratuit la teatru cand ai niste venituri mult peste alti iubitori de teatru care cumpara bilete, doar pentru ca vremelnic ocupi un loc intr-o institutie.

   Oricum, studentii care isi doresc au acces si acum in teatre si multi dintre actorii mari sustin acest lucru.

 2. Ioan Seredinski says:

  Articolul invita la meditatie si raspuns pe
  -manager Alexandru Darie;
  -Director executiv Emil Banea;
  -Organizator spectacole Dumitra Manolea;
  -si actorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>