(Probabil) Cel mai longeviv spectacol din Romania

 

In vara lui 1997, la inceput de Iulie am fost prima oara la Sala Izvor de la Bulandra.
Am vazut Cafeneaua, spectacol care avusese premiera recent. Imi amintesc si acum ca era o zi calduroasa si sala era destul de plina (ceea ce in acei ani nu era ceva neaparat uzual ca azi). Nu exista aer conditionat.

Mi s-a parut un spectacol foarte bun. Dar in perioada aceea, in care eram inca un spectator incepator probabil ca ma impresionau pozitiv si spectacole mai putin reusite. In urmatorii 10 ani insa m-am convins de calitatea acestui spectacol, pe care l-am revazut de mai multe ori, la intervale de timp diferite. De fiecare data observam anumite schimbari in spectacol. Dar nu din acelea datorate degradarii, ci schmbari de abordare datorate faptului ca si regizorul era tot timpul prezent.

S-a jucat mult. Cu succes. La sediu si in turnee prin toata tara.

De cativa ani Cafeneaua nu mai e la Bulandra. Dar se joaca in continuare si in Bucuresti si in tara.
De fiecare data cand vad afisul am o nostalgie si imi zic ca voi merge sa il revad, acum impreuna cu baietelul meu de 9 ani.
Si sunt optimist. Daca am vazut spectacolul asta la 19 ani si el inca se joaca, inseamna ca nu au trecut asa multi ani.

Sper ca acest spectacol va mai exista. E deja o pagina de istorie, cu niste actori minunati. Un spectacol legat pentru totdeauna de Bulandra chiar daca acum, aparent, are un drum si un destin propriu.
Si chiar daca la un moment dat machiajul va fi necesar in prima parte, pentru a intineri protagonistii tot va fi frumos.

Prin urmare, chiar daca recunosc ca nu sunt un fan al salii de la Palatul Copiilor, tuturor celor mai tineri care nu ati vazut piesa dar si celor care vor sa o revada, va recomand sa mergeti la  Un spectacol cu cronici bune, mai putin bune si total imbecile scrise de cronicari buni, mai putin buni si asa mai departe…

http://www.bulandra.ro/arhiva-spectacole/405-cafeneaua.html

Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>