La multi ani, Victor Rebengiuc!

Intrebare: Cum ati putut juca atat de autentic un taran (pe Moromete) daca dumneavoastra ati trait dupa cum spuneti doar in oras?
Victor Rebengiuc: Pai sa stii ca nici rege nu am fost niciodata si totusi acum il joc pe Regele Lear. 

Pentru mine dl. Rebengiuc este unul din cei mai mari actori pe care ii avem in acest moment, chiar daca impartirea alfabetica de pe varianta actuala a  bulandra.ro il pune in ultima pagina de artisti.
http://www.bulandra.ro/ro/component/content/article/77-actori/309-victor-rebengiuc.html

L-am cunoscut in 1998 sau 1999 in preajma premierei cu Regele Lear. El – director la Bulandra si personaj principal in Lear. Eu student la Cibernetica, pasionat de teatru si doritor sa organizez in ASE niste intalniri cu actori intr-o perioada in care teatrul (inca) nu era “cool” si salile nu se umpleau ca acum. Ma asteptam sa fie greu sa vorbesc cu dumnealui, ma asteptam sa fie greu sa il conving sa vina la o astfel de intalnire. Dar asa cum spun si cei din articolul de pe Ziarul Metropolis (vezi link mai jos) a fost extrem de amabil, cooperant si disponibil sa vina sa vorbeasca cu studentii. L-a luat si pe dl. Galgotiu si, cu toate ca umplusem ASE-ul de afise, in aula eram o mana de oameni. Nu a fost deranjat de acest lucru si timp de aproape 3 ore (mai mult decat prevazusem) ne-a povestit despre Lear, despre Moromete, despre cum e sa fii director de teatru si ne-a invitat la Bulandra spunandu-ne printre randuri ca putem veni oricand si nu avem nevoie de bilet (oricum la acel moment Bulandra avea cele mai ieftine bilete din oras, daca imi amintesc bine erau 10000 de lei. Ca sa va dau un ordin de marime, cred ca ar fi echivalent cu 8 lei de azi. Iar acest pret era atat de mic in primul rand datorita d-lui Rebengiuc.

L-am vazut de atunci in multe spectacole si niciodata nu mi s-a parut ca il vad pe Victor Rebengiuc pe scena. De fiecare data a creat personaje originale, care ascund perfect omul. De la Serebreakov, profesorul lipsit de viata la energicul Colonel Pasare sau la uimitul Tata din Sase personaje. Si imi dau seama acum ca nu am apucat inca sa ajung la Conul Leonida.

L-am intalnit ulterior si pe strada sau pe la teatru. De fiecare data a fost la fel de modest si amabil. Imi amintesc ca in jurul anului 2000 am stat aproape o ora pe Kogalniceanu in care mi-a povestit cat e de incantat de repetitiile la Unchiul Vanea, cu “un regizor tanar, din Rusia, foarte bun baiat, o sa vezi ce spectacol o sa iasa”.

Un singur lucru il supara: sa nu aiba spectacole. El ar juca zilnic. Asa ca ii urez La multi ani si mai ales spectacole cat mai dese. Si cele vechi dar si cat mai multe noi.

Iata ce spun si altii despre Victor Rebengiuc:

http://www.ziarulmetropolis.ro/victor-rebengiuc-fizionomia-firescului/

Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>