Interviu cu Mariana Mihut

Ma pot declara un fan total al Marianei Mihut. Am vazut-o in multe spectacole si ma bucur intotdeauna cand aud de un alt spectacol in care apare.

Imi amintesc cu drag de Copilul Ingropat, de Petru , de Levantul si mai ales de Mutter Courage, spectacole pe care le-am vazut si revazut de nenumarate ori, ca sa ma refer strict la cele care nu mai sunt in repertoriul curent. Iar Ingropati-ma pe dupa plinta ar fi meritat dupa parerea mea si premii pentru cel mai bun actor in rol principal dar si pentru scenografie.

In Romania Libera a fost publicat un interviu cu Mariana Mihut dupa ce, anul acesta, a castigat din nou premiul Uniter pentru cea mai buna actrita. Va invit sa il cititi, chiar daca poate o parte din cele declarate le-ati mai auzit. Oricum, unul din raspunsurile cele mai interesante pentru public este acesta:

Am înÅ£eles că veÅ£i începe repetiÅ£iile cu Silviu Purcărete, la „Conu Leonida faţă cu reacÅ£iunea”.

M.M.: Da, asta după ce  vom termina repetiÅ£iile la „Lear”, pentru că Andrei vrea să mai taie un pic din text ÅŸi să refacă pe alocuri decorul, ca să putem pleca cu acest spectacol în turneu. Este o idee superbă ÅŸi extrem de generoasă a lui Andrei Åžerban aceea de a folosi o distribuÅ£ie feminină.

Sunt foarte curios cine va fi partenerul din acest spectacol. Initial fusese vorba de Marin Moraru, dar se pare ca aceasta informatie nu mai e de actualitate.

Intreg interviul poate fi citit AICI.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Interviu cu Mariana Mihut

  1. zapacita says:

    Complet de acord. Eram convinsa ca “Ingropati-ma pe dupa plinta” va castiga premiile pentru scenografie si cel mai bun actor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>