Discutii online cu Ducu Darie

Dupa cum ati citit pe site Alexandru Darie a fost premiat de Ministerul Culturii din Franta. Comunicatul oficial va spune cateva din realizarile sale pe un ton corect si formal pentru presa.

Eu ma bucur foarte mult de orice premiu si/sau recunoastere pe care dl. Darie o primeste pentru ca o parte din reperele mele teatrale se leaga de el:
-primul spectacol vazut la Bulandra: Julius Caesar
-inca pe locul 1 in topul meu personal: Iluzia comica
-unul din cele mai mari regrete: nu am vazut Viforul (dupa ce fusesem fascinat de 1794)
-spectacolul pe care l-am vazut de cele mai multe ori: Anatomie. Titus Caderea Romei

In general un bun regizor nu e neaparat un bun manager (si invers). In acest caz insa, ultimi 10 ani au fost foarte buni pentru Bulandra, managementul lui Alexandru Darie fiind orientat in primul rand spere spectatori. Cea mai mare realizare in acest sens mi se pare pastrarea titlurilor in repertoriu pentru perioade lungi. Singurul dezavantaj al acestor ani a fost timpul mai redus ramas pentru regie si, in consecinta, mai putine spectacole marca Darie pe piata.

Imi amintesc cu mare drag prima mea intalire cu el. Tocmai fusese numit director iar eu ma grabeam. Am fost convins ca vorbisem 15 minute si de fapt trecuse peste o ora. O ora in care am discutat despre teatru, internet si multe alte subiecte. Inca de atunci a fost foarte interesat de tot ceea ce inseamna prezenta online si adeseori se intampla sa dea cate un telefon pentru a se posta rapid o stire pe site. Cu siguranta va citi si acest mic text.

Iar daca aveti intrebari pentru dl. Darie, la inceput de stagiune… va invit sa le lasati in sectiunea de comentarii la acest articol. Si, pe tiparul discutiilor online de la hotnews, ma voi stradui sa obtineti rapsunsurile la intrebari, sper cat mai curand si mai detaliat.

Bookmark the permalink.

11 Responses to Discutii online cu Ducu Darie

 1. Ileana H says:

  Buna ziua.

  M-ar interesa daca aveti o lista de piese pe care doriti sa le montati la un moment dat (daca da, poate ne spuneti niste titluri) sau daca alegeti piesele care le montati in urma unor decizii spontane.

 2. Lavinia Dragomir says:

  Credeti ca e benefic ca in acest moment acelasi text este montat in mai multe teatre? Mai ales piesele lui Caragiale sunt acum peste tot.

  Credeti ca publicul larg va fi interesat sa vada mai multe variante ale aceleasi peise? Eu cred ca doar putini spectatori si oamenii de teatru vor fi cu adevarat interesati de aceste comparatii.

  Teatrul nu se face pentru publicul larg?

 3. Cipry says:

  Sunt un fan al regizorului Darie si ii urmaresc activitatea. Din pacate d-lui are si multe proiecte pe care le anunta oficial dar care nu devin realitate. Mi-as aminti aici de Egmont, Iluzia Comica la Bulandra, Shopping and Fucking.
  Ne poate explica dl. Darie de ce se intampla aceste anulari? Nu e multumit de rezultat, isi da seama ca textul nu e bun, nu gasestei actorii care sa ii desavarseasca viziunea, etc?

 4. Paul Popescu says:

  1. M-ar interesa daca ati fost vreodata tentat sa fiti si actor in piesele pe care le regizati, sau macar sa inlocuiti in caz de forta majora un coleg actor, pentru a nu se anula spectacolul.

  2. Desi s-ar putea sa nu raspundeti care considerati ca sunt in acest moment cei mai buni 5 actori din Romania?

 5. John009 says:

  Cum comentati ca in acest moment nu exista nici o piesa de Shakespeare la Bulandra?

 6. Antitrendul says:

  De ce aceasta dorinta de a juca spectacole in hale?
  Purcarete la Sibiu, Malaele la Romexpo, dvs. in alta hala din Bucuresti cu Caragiale.

  Cred ca sunt sali mari in Bucuresti, dedicate, de exemplu scena mare de la National.

  Nu e doar o dorinta de “altfel” care poate si indeparta publicul traditional?

 7. Maria P says:

  As fi curios daca ouale facute de gasca care apare in spectacolul Insemnarile unui necunoscut sunt inregistrate in contabilitate conform legislatiei in vigoare. As dori sa cumpar acele oua de gasca, probabil una din putinele gaste care locuieste legal in centrul orasului.

 8. Sorin Dascalescu says:

  Va salut d-le Darie si va transmit multe succese.

  As fi vrut sa stiu de ce la Bulandra se joaca atat de putin. Repertoriul e mare, dar 6 spectacole pe saptamana sunt un record. Ceea ce e ciudat avand in vedere ca salile sunt pline.
  Alte teatre cu doua sali au cel putin 8 spectacole in mod constant (de joi pana duminica).

 9. Florin D says:

  Buna ziua.
  Cand va avea loc premiera piesei dvs cu D-ale carnavalului?

  Care considerati ca este cea mai buna piesa a lui Caragiale?
  Care considerati ca este cel mai bun autor dramatic contemporan roman?

 10. Florin D says:

  Cand raspunde dl. Darie? Mi se pare ca ati abandonat acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>