Cat de des mergem la teatru

Probabil ca povestea mea nu e neaparat originala si multi va veti regasi in ea. Acum vreo 10 ani eram un spectator foarte activ, vazusem tot ce se putea vedea in Bucuresti cel putin odata, asteptam premierele si festivalurile cu un interes maxim.

Intre timp multe evenimente au influentat acea situatie:

 • numarul de teatre a crescut
 • numarul de sali ale teatrelor existente a crescut
 • numarul de evenimente culturale a crescut, concurand serios teatrul. Ma refer aici mai ales la concerte.
 • responsabilitatile legate de familie au crescut si s-a redus timpul disponibil pentru teatru (din fericire copilul meu e acum suficient de marisor si il pot lua la aproape orice spectacol). Dar am reusit in aceasta perioada sa fiu spectator si la Tandarica si Ion Creanga.

In concluzie, acum sunt mult mai selectiv ca acum 10 ani. Nu mai merg la spectacole doar pentru ca exista, ci in general selectez (in functie de cronici, echipa de realizatori, etc. ).

Voi cat de des mergeti la teatru? Cum alegeti piesele la care va luati bilete? Cat de departe mergeti pentru un spectacol bun?

Bookmark the permalink.

4 Responses to Cat de des mergem la teatru

 1. Costica Ionescu says:

  Merg in principiu odata pe luna.
  Ma regasesc oarecum in situatia expusa pe site relativ la timp, Din pacate nu am identificat inca un critic cu care sa fiu pe aceeasi lungime de unda si pe cronicile caruia sa ma pot baza cand aleg spectacolele la care merg

 2. Ileana H says:

  Incerc sa ajung cel putin saptamanal, din pacate daca vrei sa selectezi doar spectacole foarte bune, nu pot ajunge atat de des.

 3. Laura says:

  Acum merg doar la spectacolele la care imi doresc cu adevarat si pe acestea le aleg in functie de teatrul in care se monteaza, regizor, distributie.
  Au fost vreo 2 ani in care am vazut teatru “la metru”, adica mergeam si de 3 ori pe saptamana. Dar dupa cateva rateuri am hotarat ca trebuie sa devin selectiva ca sa nu raman cu gusturi amare.
  “Cat de departe mergeti pentru un spectacol bun?” Am asteptat cu emotii pana s-a afisat programul, am stat la coada la Comedie 2 ore ca sa imi cumpar bilet la Revizorul, am fost la Sibiu special sa vad Faust-ul lui Purcarete.

  Si acum sunt dezamagiata de faptul ca nu am reusit sa imi cumpar bilete la spectacolele din cadrul FNT. Aceasta pentru ca dimineata sunt la serviciu si cele cateva bilete puse in vanzare s-au epuizat imediat. Se organizeaza un festival national de teatru pentru oamenii de teatru. Senzatia aceasta o am. Si mi se pare trist. In anii anteriori tot am reusit sa iau bilete la 3-4 spectacole. In 2012…nimic.
  Dar oricum ar fi, teatrul este o poveste pe care o voi reciti mereu si mereu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>