Bulandra are 4 (patru) sali. Diferite. In doua locuri…

Oana Pellea semnaleaza un articol scris de niste spectatori pentru care Bucurestiul are valente fantastice.

http://crash4crantz.wordpress.com/2013/10/05/teatrul-bulandra-in-drum-spre-narnia/

Nu sunt deloc de acord cu ce spun ei si din acest motiv nu imi place ca le fac reclama la articol. Dar poate ca o discutie pe aceasta tema va fi de ajutor.

Ce observ eu este ca respectivii si-au luat bilete Miercuri. Spectacolul a fost Vineri. De miercuri pana vineri ei nu au remarcat ca pe bilete scria destul de mare (au postat poza biletelor) adresa salii: Jean Louis Calderon.

In mod ironic ma intrebam pe Facebook: cand cumperi bilete pentru un concert de la Diverta, te duci la Diverta in ziua concertului?

Dar neironic, e important de stiut ca teatrul are 4 sali si nu e singurul teatru care nu are toate salile in acelasi loc (Teatrul Mic si Teatrul de Comedie sunt alte exemple). Cele doua sali mari si binecunoscute sunt la Izvor si Gradina Icoanei. La fiecare din aceste adrese mai este cate o sala mai mica, deschisa in ultimii ani.

Am stat si m-am gandit ce ar trebui sa faca teatrul, in sprijinul spectatorilor sai ocazionali sau care nu sunt din Bucuresti pentru ca aceste incidente sa nu mai apara. Altceva decat scrierea clara a adresei pe bilet, care se intampla deja, nu prea imi trece prin minte.

Prin urmare, aveti cuvantul. Cum credeti ca ar trebui sa procedeze teatrul? Mai mult, ce altceva va nemultumeste in relatia “comerciala” (achizitie de bilete, informare spectatori, etc) cu Bulandra?

 

 

 

Bookmark the permalink.

7 Responses to Bulandra are 4 (patru) sali. Diferite. In doua locuri…

 1. Raluca Băbău says:

  Buna ziua. Eu sunt una din persoanele cu articolul în cauză. De fapt, ceea ce am vrut noi să sugerăm ar fi fost faptul că am fi putut fi informați la casa de bilete de faptul că piesa se va ține într-o altă locație a Bucureștiului și nu la Izvor, locul de unde s-au procurat biletele. Evident, a fost și greșeala noastră întrucât am fi putut să ne interesăm de dinainte cu privire la adresă, însă nu ne-am dat seama de acest lucru întrucât atunci când am fost la Nottara sau la Teatrul de Revistă, piesele s-au ținut în incinta clădirii de unde am procurat și biletele. Noi am crezut că adresa este cea de la Izvor. Și am ținut să postăm acest articol deoarece au mai fost câțiva oameni în situația noastră care veniseră din provincie și care nu erau familiarizați cu Bucureștiul. Ținem însă să îi mulțumim doamnei Oana Pellea care a făcut un gest foarte frumos ce a însemnat mult pentru noi.
  Cu stimă,
  Raluca Băbău

  • Serj K says:

   99% din spectatori stiu ceea ce voi nu stiati.
   Pentru cei 1% ar trebui casiera sa le spuna la toti unde are loc spectacolul?
   Cum spuneti… voi “ati crezut”. Fara sa va bazati ne nimic. Fara sa va uitati la biletul din buzunar.
   Logic, dupa ce cumperi biletul il verifici sa vezi ca totul e OK, ca este ce ai cerut, ca nu s-a facut vreo greseala.

   Parerea mea este insa sa mai incercati sa veniti la Bulandra… veti fi cu siguranta mult mai incantati decat la teatrele la care ati mai fost.

   Reiau o tema din articol, sub forma de problema de logica.
   Pe 14 Dec va fi concert Scorpions. Biletele se vand la parter la Mag. Unirea. Unde va avea loc concertul?

 2. Raluca Băbău says:

  Dacă e să urmez aceeași linie ironică în care a fost conceput acest articol, aș putea sugera mersul la Unirea înainte cu cinci minute de începerea concertului, SIGUR se va ține acolo. Și nu consider că asemănarea cu librăria sau cu un mall este validă întrucât la un teatru poți procura biletele și vedea spectacolul în aceeași locație, după cum am afirmat și mai sus. După cum am mai spus, recunosc că o parte din greșeală a fost și a noastră pentru că puteam verifica înainte, însă nu ne-am pus problema că locația ar putea fi alta, de aceea nu am făcut-o. Iar în ceea ce privește mersul la teatrul Bulandra, cu siguranță că acest incident nu constituie un impediment pentru ca noi să mergem la viitoarele spectacole susținute acolo, dupa ce, evident, vom verifica locația sălii.

 3. Daniela Bojincă says:

  Noi ca noi.. dar cei din Cluj? Erau la fel de nedumeriți de faptul că sala nu este în același loc.
  Nu se compară Magazin Unirea, cu teatrul. Cei din provincie care au un teatru micuț cu o singură sală și știu că și în București există teatre de unde cumperi bilete și tot acolo te și duci. Logic că dacă eu cumpăr bilete de la Unirea/Diverta sau de altundeva pentru un concert mă duc unde e concertul și nu la magazin ;) .
  Dar atâta timp cât am luat de la teatru biletele ne așteptam să mergem la același teatru, în aceeași locație. Nu ne-am gândit nicio clipă că adresa de pe bilet este în altă parte decât la Izvor. Credeam că strada Jean Louis Calderon este cea de la Izvor, căci nu știu străzile Bucureștiului pe dinafară. Tocmai de aceea nu am căutat să vedem unde este strada (motivul de mai sus: pentru că și noi și cei din Cluj credeam că Jean Louis Calderon este la Izvor, la Teatrul Bulandra.. și ei ca și noi știau că merg cu metroul până la Izvor și apoi trec strada.. nu știau după adresă efectiv). Cred că asta nu înțelegeți dumneavoastră. Iar pentru că nu știu străzile pe dinafară, ci doar direcții, nu cred că Bucureștiul are valențe fantastice pentru noi.
  Și ca să răspund la întrebarea dumneavoastră din încheierea acestui articol: Cred că pentru acei 1%, dornici nevoie mare să vadă o piesă la Bulandra, când au ocazia, ar trebui să li se spună politicos dacă acea sală este sau nu acolo și dacă nu să li se spună zona și să li se indice faptul că adresa de pe bilet nu coincide cu locul de unde se ia biletele, cu acea locație a teatrului. Cu siguranță amabilitatea aceasta ar face spectatorul să revină și să iubească și mai mult teatrul și ar face ca acest gest să se răspândească în lume. Astfel îndemnându-i și pe alții să fie spectatori în piesele teatrului Bulandra (fie că sunt din provincie sau nu). Poate și ăsta ar fi un pas ca oamenii să iubească frumosul, cultura.
  Privind acum comentariul dumneavoastră, vreau să vă mărturisesc faptul că voi reveni cu drag la Bulandra. Nu vin pentru numele teatrului, am să vin pentru marii actori ce apar pe scenă. Iar acesta, ei bine acesta a fost un incident comico-tragic din care am învățat și eu, copil de provincie, că la capitală Teatrul Bulandra are mai multe săli și că nu e doar acolo de unde se cumpără biletele. Tocmai de aceea, nu văd de ce ne-ați jigni subtil pentru această greșeală de ambele părți.

  Cu stimă,
  Daniela Bojincă

 4. Vlad says:

  O sa iau partea Ralucai. Atunci cand cumperi un bilet de la Unirea esti aproape sigur ca acel concert nu va avea loc acolo. Pe cand daca o sa cumperi un bilet de la sediul unui teatru esti aproape sigur ca acolo se va tine spectacolul. Mai ales daca esti din provincie, unde teatrul din acel oras are o singura sala. Solutia este ca in momentul cand de la o sala se cumpara un bilet pentru cealalta sala casierele Bulandrei sa-l atentioneze pe cumparator de acest lucru. In Sibiu casiera ma
  plictiseste de fiecara data explicandu-mi la care dintre cele 3 sali ale Tnrs-uli e spectacolul si daca incepe de la 19 sau de la 21. Si distanta dintre sali e mica, precum e cea dintre Teatrul Mic si Foarte Mic

 5. Vlad says:

  Desi, acum daca stau sa ma gandesc imi dau seama ca cei din Cluj trebuiau sa stie unde trebuie sa ajunga pentru ca nu pleci de acasa la intamplare. Sau poate nu se hotarasera inca din Cluj sa vada o piesa in Bucuresti, ci s-au hotarat la fata locului.

 6. Cristian says:

  Apare o mica problema pentru cazul unuia la varsta mea: nu cunosc denumirea salilor (traditional stiam “sala Izvor” sau “gradina Icoanei” pentru Bulandra nu cu numele actuale L Ciulei / T Caragiu) si sunt bulversat cand citesc programe fara adresa; mai ales acum cand fiecare teatru si-a botezat salile: exista si R Beligan la comedie, parca a mai aparut si la Notara alta denumire in loc de “studio”. Ma pun in locul oamenilor care-au gresit, desigur si parca mi-e si mie ciuda asa un pic; mi se putea intampla si mie in alt oras. Am fost odata in fata unei case de bilete pt un spectacol de dans in Dublin; era in ziua aceea peste vreo 4 ore si am renuntat pentru ca eram obosit dupa o zi de umblat dar recunosc cinstit ca daca as fi luat bilet, tot la sala aceea ma prezentam. Adica verificam doar data/ ora si suma platita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>