Arta, Mascariciul si Moartea unui comis voiajor

In acest week-end 3 spectacole foarte diferite la Bulandra.

Care este preferatul vostru si de ce?

Personal, desi imi e destul de greu sa aleg, tocmai datorita faptului ca sunt foarte diferite si deci greu comparabile, aleg Arta, despre care un critic cunoscut spunea la premiera: “Arta e tot ce are mai bun teatrul romanesc in acest moment”. Nu are la fel de multa poezie ca Mascariciul si nici la fel de mult dramatism ca Moartea… Nici autorul nu e la fel de celebru si nici actorii nu fac parte din cei care fac deja parte din actorii emblemeatici si cunoscuti de oricine.

Arta este insa un spectacol extrem de bine construit si interpretat, pe o tema serioasa tratata insa intr-un mod care permite clasificarea de “comedie”. In fapt, datorita cererii publicului pentru acest gen foarte multe spectacole sunt clasificate in diverse teatre ca fiind “comedii” chiar daca uneori ele sunt drame cu mici momente hazlii.

 

Bookmark the permalink.

2 Responses to Arta, Mascariciul si Moartea unui comis voiajor

  1. Ileana H says:

    Moartea unui comis voiajor mi se pare un spectacol foarte complex si pe un text foarte bun. Apreciez textele contemporane mai mult decat pe cele clasice, deci Arthur Miller ma face sa pun aceasta piesa pe primul loc. Mi-a placut si interpretarea precum si scenografia.

  2. Zamfir Georgiana Dana says:

    Mi-ar placea sa revad “Mascariciul”, caci am fost cu foarte mult timp sa vizionez acest spectacol.
    Dintre cele 2 ramase, “Moartea unui comis voiajor” este pe primul loc. Gasesc textul din’49 la fel de actual, ne vorbeste despre omul vechi in timpul nou, care nu mai are rabdare, despre parintele de copii mari, despre batraneti singure, ocazii ratate, pareri de rau, ‘daca as mai lua-o o data de la inceput!’, iar Victor Rebengiuc si Mariana Mihut fac un joc artistic artistic atat de frumos si real! O punere in scena clasica, fara inovatii prea mari, insa o bijuterie de piesa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>